Onze klanten

delen hun ervaring

Siert Wijnia

Co-Founder Ultimaker b.v.

 Exponentiële groei ondersteund

“We zijn als Ultimaker begonnen in een garage waarin we met behulp van een lasersnijder de platen uitsneden voor de Ultimaker en vervolgens de hele printer zelf monteerden” vertelt Siert. Alleen nadat de 3 co-founders ineens vanuit de hele wereld de vraag kregen voor meer Ultimakers, hadden ze al snel een behoefte aan personeel. “En toen hadden we dus binnen anderhalf jaar 18 man hier rondlopen. Alleen komt bij personeel meer kijken dan alleen een salaris betalen” erkent Siert lachend. “Gelukkig zijn we toen in contact gekomen met Topdirection, en zij hebben ons om die groei op de juiste manier door te zetten en er een professioneel bedrijf van te maken.” Zo heeft Topdirection onder andere een arbeidsvoorwaardenbeleid opgesteld, een huishoudelijk reglement geïntroduceerd en vervullen de rol van P&O-afdeling binnen Ultimaker. “We hebben nu een P&O-afdeling in ons bedrijf, maar alleen als we die nodig hebben” zegt Siert.

Richting aan strategie en beleid

Naast het oplossen van de personele vraagstukken heeft Topdirection Ultimaker ook ondersteund in het bepalen van een heldere strategie en een duidelijk beleid. “We weten nu wat we als co-founders wel willen doen, en wat we zeker niet willen en dat geeft heel veel rust” erkent Siert. Met behulp van constructieve discussies op het gebied van strategie en richting zijn de co-founders met Topdirection bezig geweest om te kijken naar de (enorme) groeimogelijkheden die zij als bedrijf hebben en waar de kansen liggen in de markt. Hierdoor is het bedrijf nu bezig met een opmars op de internationale markt waarin niet alleen de 3D-printer, maar ook andere geniale ideeën in de toekomst het daglicht zullen zien.

“We gaan de hele wereld laten zien wat we kunnen en dat doen we door datgeen te doen waar we goed in zijn: de grenzen van machines opzoeken en daaraan voorbij gaan,” aldus Siert. “Die mogelijkheden benutten kan niet zonder een stabiele basis in de organisatie. En Topdirection zorgt ervoor dat deze eindeloze mogelijkheden gefaciliteerd kunnen worden.”

Bezoek de website van Ultimaker

Topdirection BV
Kraaivenstraat 36-17
5048 AB Tilburg

T: 013 - 467 46 48
F: 013 - 467 59 22
info@topdirection.nl