Onze klanten

delen hun ervaring

Jaco Overbeeke

Directeur Bluekens Truck en Bus

Jaco Overbeeke|| Directeur Bluekens Truck en Bus

Bluekens Truck en Bus is het verkoop en service punt voor de merken Volvo en Iveco en is gevestigd in o.a. Breda, Oosterhout, Goes, Middelharnis en Roosendaal

Personele herpositionering op basis van karakterprofiel

Na mijn start een aantal jaar geleden was ik van mening dat de organisatie op een aantal fronten moest veranderen. Het toenmalige managementteam vond dat gelukkig ook. Een belangrijk speerpunt was het verder commercialiseren van aftersales. In samenwerking met Topdirection selecteren we sindsdien de medewerkers die we op 'sleutelposities' binnen sales- en after salesafdelingen plaatsen op hun karakterprofiel. Mensen die commerciele contacten niet schuwen, die goed kunnen communiceren.

"De resultaten van die aanpak zijn bijzonder goed. De omzet van aftersales is aantoonbaar gestegen. De feedback van onze klanten op die verandering is positief en de tevredenheid van onze medewerkers is gestegen." "Natuurlijk is het zo dat we in de markt de economische wind mee hebben gehad en daardoor ook direct resultaat hebben kunnen boeken. Maar dat betekent wel dat je bedrijf onder een enorme druk heeft gestaan. Ondanks dat hebben we de zaak dusdanig kunnen reorganiseren, dat onze slagvaardigheid flink is toegenomen. Kijk, het is natuurlijk te kort door de bocht om die verbeteringen alleen te verklaren vanuit de reorganisatie van aftersales. Dat is uiteraard van meerdere factoren afhankelijk. Maar de reorganisatie heeft er wel toe geleid dat we veel meer grip hebben op aftersales en daar beter in kunnen sturen.

Jaco Overbeeke is operationeel directeur van Bluekens Truck en Bus. De Bluekens Groep is een dealerbedrijf voor zowel personenwagens, bestelwagens, bussen en trucks. Het bedrijf garandeert mobiliteit voor haar klanten via verkoop, lease, onderhoud en reparatie. Bluekens is actief in West Brabant en voert Volvo als hoofdmerk. Bluekens Truck en Bus telt 115 medewerkers, Bluekens Autobedrijven tellen 110 medewerkers.

Bezoek de website van Bluekens

Topdirection BV
Kraaivenstraat 36-17
5048 AB Tilburg

T: 013 - 467 46 48
F: 013 - 467 59 22
info@topdirection.nl