Onze klanten

delen hun ervaring

Martin Meulenkamp

Group HR director bij Den Hartogh Logistics

Den Hartogh Liquid Logistics is een internationaal gerenommeerd LSP (Logistics Service Provider) voor de petrochemische industry.

Zoektocht naar gerichte ontwikkeling

De vergaande professionalisering binnen Den Hartogh vroeg om andere managementvaardigheden en een gerichte ontwikkeling van medewerkers. Martin: "Den Hartogh is van oorsprong - en nog steeds - een familiebedrijf. De sterke groei van de onderneming leidde er toe dat de onderneming op zoek was naar o.a. een heroriƫntatie op managementvaardigheden en het op de juiste manier inzetten van medewerkers."

Competentiemanagement bij Den Hartogh

In 2010 heeft Den Hartogh besloten tot het invoeren van competentiemanagement.  Martin: "Nadat het interne proces en de competentieprofielen op basis van de functiebeschrijvingen waren vastgesteld, ben ik in contact getreden met Henk van Gils. Samen met Henk hebben wij sessies over competentiemanagement gehouden met het top-en middenmanagement. Daarbij heeft Topdirection het systeem met een aantal handige tools zodanig toegankelijk gemaakt dat het met enthousiasme werd ontvangen."

Toptest als basis voor management ontwikkeling

Binnen Den Hartogh is de karaktereigenschappentest van Topdirection gebruikt om een aantal management team leden en internationale managers te testen. Het uitgangspunt was het competentieprofiel in relatie tot de functiebeschrijving. Op basis van de uitkomst van deze testen hebben er gesprekken plaatsgevonden met de betrokken managers.

Draagvlak vergroot

Martin: "De inzet en professionaliteit van Henk van Gils was mede oorzaak voor een groot draagvlak en positieve ontvangst van het systeem door het management. De tijdslijn met betrekking tot de implementatie werd ruimschoots gehaald. Verder werd tijdens dit proces duidelijk dat ook de organisatie op een dergelijke systematiek zat te wachten. Dit leidde uiteindelijk tot een effectieve en efficiƫnte invoering van het systeem."

Martin Meulenkamp is Group HR director bij Den Hartogh Logistics en verantwoordelijk voor een organisatie van circa 1000 medewerkers.

Bezoek de website van Den Hartogh

Topdirection BV
Kraaivenstraat 36-17
5048 AB Tilburg

T: 013 - 467 46 48
F: 013 - 467 59 22
info@topdirection.nl