Onze klanten

delen hun ervaring

Jan van Vugt

Algemeen Directeur Toscon Services b.v.

Toscon Trailer Service Centers is hét servicepunt voor reparatie en onderhoud van opleggers en aanhangers van alle merken. Zij hebben vestigingen in o.a. Hoogvliet, Tilburg, Wijchen, Zwolle en Venlo. In 2011 kwam Toscon in contact met Topdirection en tot op heden zijn wij nog steeds hun aanspreekpunt voor P&O.

Personeelsprobleem

“Mijn eerste contact met Topdirection ontstond toen ik op zoek was naar iemand die mij kon helpen met een zieke medewerker die dit eigenlijk niet was. Samen met Topdirection zijn we toen gaan kijken naar een manier om dit snel en netjes op te lossen. En die hebben we gevonden.” zegt Jan. Sindsdien heeft Topdirection Toscon meerdere malen ondersteund bij personele vraagstukken. “Topdirection staat zijn mannetje, ze kunnen de situatie goed inschatten, weten waar ze over praten en zijn op de hoogte van de wet en regelgeving, zo weet ik als werkgever hoe ver ik kan gaan.” Aldus Jan.

Management ontwikkeling

Toscon heeft de afgelopen jaren een aantal ontwikkelingen doorgemaakt. Eén daarvan is een strategische herverdeling. Hierbij zijn clustermanagers verantwoordelijk gesteld voor de verschillende vestigingen. Dit vraag andere eisen van het management. Om aan deze vraag tegemoet te komen is een stuk management ontwikkeling opgestart. Door middel van praktische discussies en gerichte vragen heeft Topdirection een stuk training verzorgt waarin het management aan het denken werd gezet over zijn positie in de organisatie. Het effect hiervan was dat mensen werden wakker geschud en op een andere manier naar hun eigen functioneren binnen de organisatie gingen kijken.

Top-test voor werving en selectie

“Ook op het gebied van werving en selectie kan ik bij Topdirection terecht.” aldus Jan. Toscon maakt o.a. voor werving en selectie op management niveau gebruik van de Top-test. Door middel van deze test krijg je een duidelijk beeld van hoe een kandidaat karaktermatig in elkaar zit. “Dit betekent dat je weet hoe een nieuwe medewerker zich zal gedragen in relatie tot de functie die hij/zij uit gaat oefenen. Zo weet ik wat voor mensen ik in mijn organisatie aanneem en of dit aansluit bij mijn visie als directeur.” zegt Jan.

Operationele P&O processen opzetten                     

Naast deze incidentele advisering heeft Topdirection een lange termijn relatie verworven met Toscon. “Als ik een vraag heb, gooi ik het over de muur en dan wordt het uitgezocht, geregeld en krijg ik snel een helder antwoord terug. Op die manier kan ik snel schakelen en geïnformeerd de juiste keuzes maken voor mijn bedrijf.” aldus Jan van Vugt.

Bekijk ook de website van Toscon

Topdirection BV
Kraaivenstraat 36-17
5048 AB Tilburg

T: 013 - 467 46 48
F: 013 - 467 59 22
info@topdirection.nl